Кръводарителска акция, изследвания, прегледи, консултации с лекари, психолози, природна и алтернативна медицина, био козметика, над 100 атрактивни награди и много забавления за деца и възрастни. Това предлага на бургазлии третото издание на изложение "Зона Здраве", което ще се проведе на 21 и 22 април от 11 до 19 ч. в МОЛ Бургас Плаза. Входът за посетители е свободен.

"Зона Здраве" се организира от Институт за здравно образование - неправителствена организация с мисия за повишаване на здравната информираност. Партньори са Национална пациентска организация, Община Бургас, РЗИ - Бургас, БЧК, Бургаският свободен университет.

Анонимно изследване за хепатит С ще проведе Национална пациентска организация съвместно с Лаборатория ЛИНА. Ще има също: безплатно измерване на кръвна захар, определяне на риска от развитие на диабет, съвети за контрол на диабета, консултации с ендокринолог, тест за разширени вени.

Община Бургас ще представи консултации с медицински специалисти от общински лечебни заведения. Сред тях е КОЦ-Бургас, който ще провежда ехографски изследвания за ранна диагностика на онкологични заболявания. Най-големите бургаски лечебни заведения се включват в събитието с консултации от свои специалисти по график - сред които кардиолози, уролог, нефролог, неонатолог, гинеколог, ендокринолог, физиотерапевт и др. УМБАЛ Бургас организира кръводарителска акция в първия ден на изложението - 21 април. Спортни школи и клубове, субсидирани от Община Бургас, ще промотират активния начин на живот за добро здраве.

За поредна година акцент е поставен върху очното здраве и ранното откриване на зрителни аномалии с прецизна техника. Ще можете да измерите диоптъра си, да си направите преглед за катаракта, макулна дегенерация, глаукома. Ще има зона за природна козметика и грим.

В "Зона Здраве" 2018 участват рекорден брой изложители - повече от 50. Тази година ще има и благотворителна акция-базар от Движение на българските майки - Бургас. Средствата от базара ще бъдат в помощ на Дома за медико-социални грижи "Вяра, Надежда, Любов".

ГРАФИК на прегледите на КОЦ Бургас:

21.04.2018 г.

11:00-12:30- Ехография и консултация от онкохирург -Д-р Ангелов

11:00-13:00-15:00- Ехография и консултация от специалист- хирург Д-р Проданов

15:00-16:00- Ехография и консултация от специалист- хирург Д-р Киселков

16:00-17:00- Ехография и консултация от специалист- хирург Д-р Петров

22.04.2018 г.

11:00-14:00 -Ехография - специалист-гинеколг Д-р Добрева

13:30-15:30- консултация от специалист-гинеколг -Д-р Добрев

Подробна програма на изложението можете да видите тук:

Програма

Следете и фейсбук страницата на изложението:

https://www.facebook.com/ZonaZdraveBurgas/