Още древните гърци са били запознати с метода за прочистване на дебелото черво. Американците обаче започват да практикуват тази древна техника през 20-те и 30-те години на ХХ век. Фактът, че месото и продуктите, които не са напълно или правилно подбрани, остават в дебелото черво, където се натрупва слуз и се отделят токсини и отрови в организма, което от своя страна причинява главоболие, умора, наддаване на тегло и липса на енергия. За прочистване на дебелото черво препоръчваме плодове, богати на фибри, витамини и минерали, които помагат на тялото ви правилно да премахне токсините.

Ябълките са основната съставка в тази рецепта, тъй като тя съдържа много разтворими фибри.Друга полезна храна за прочистване на дебелото черво е лененото семе. Тези семена повишават усвояването на хранителните вещества в храносмилателния процес и намаляват риска от рак на дебелото черво. В допълнение, ленените семена също са богати на антиоксиданти, които предотвратяват заболявания на червата. И накрая, но не на последно място, лененото семе съдържа здравословни омега-3 мастни киселини.

Съставки: 1 ябълка 1 чаена лъжичка мед 1 супена лъжица семена от чиа 1 супена лъжица ленено семе 1 чаша вода Начин на приготвяне: Започнете чрез смесване на всички съставки. Добавете семената от чиа и излейте сместа в чаша. Разбърквайте, докато не видите, че семената от чиа се подуват. Вашата напитка е готова! Накрая, пийте много вода, за да поддържате добра хидратация и позволете лесно да се отървете от токсините.