Вече има природно решение за нежеланото окосмяване, което ще ви спести маса пари за скъпи лазерни процедури и епилации. Тайната се крие в древна руска рецепта. Космите първо изтъняват, а след няколко месеца изчезват напълно!

Всяка жена, а и много мъже, които държат на външния си вид, знаят колко време може да отнеме епилацията или ежедневното бръснене. Косъмчетата по лицето на жената са особено неприятен естетичен проблем. Рецептата може да се прилага еднакво успешно за премахване на космите и от лицето, и от тялото.

Ето и самата рецепта и процедурата по приготвянето й:

Съберете една шепа черупки от орехи (не зелените обелки), изсушете ги добре и ги изгорете. Получената пепел залейте с толкова вода, че да се получи консистенцията на крем или паста.

Оставете сместа да престои в продължение на 12 часа, след което напоете памуче в сместа и с потупване нанесете върху частите на тялото, от които искате да премахнете косъмчетата. Необходимо е процедурата да се повтаря няколко пъти на ден (поне 3 пъти), докато видите резултатите.

По-ефикасно е да държите сместа до 30 минути на ден като компрес. след което да изплакнете добре. Космите ще започнат да растат по-бавно и по-­малко, постепенно ще изтънеят и ще се разредят, докато накрая съвсем изчезнат.