Ако се отнасяте отговорно към здравето си, сте наясно, че за да сте здрави, трябва да пиете вода. Оптималната формула в 30 мл на 1 кг телесно тегло. Във водата се съдържа и един жизнено необходим минерал – магнезият, който подобрява мозъчната дейност, понижава риска от сърдечносъдови заболявания, облекчава работата на бъбреците, повишава имунитета и е незаменим за нервната система.

Дефицитът от магнезий и други полезни вещества може да се възстанови с детоксикиращи напитки, на основата на вода. Така едновременно ще хидратирате тялото си, ще го прочистите от шлаките и токсините, ще се заредите с енергия, витамини и минерали.

С ябълка и канела за стройно тяло
Канелата, в съчетание с ябълка, ускорява метаболизма и спомага за понижаване на теглото.
Нарежете 4 ябълки на големи парчета. Сложете в купа, заедно с 3–4 пръчки канела и залейте с 1,5 л вода. Оставете за една нощ в хладилник. На сутринта може да добавите още няколко парчета ябълка за аромат.

Витаминна бомба с джинджифил и манго

Този коктейл подобрява настроението, повишава имунитета и подпомага отслабването.
Почистете едно добре узряло манго и го нарежете на едри кубчета. Измийте добре и нарежете на кръгчета 5 малки парчета джинджифил. Залейте с 1,5 вода и оставете напитката да престои за няколко часа или най-добре за цяла нощ.

С грейпфрут и фенел

Грейпфрутът е безценен източник на витамин С, каротен, калий, калций и фибри. Освен това притежава магическата способност да извежда от организма шлаките и да топи манините. Фенелът също е изключително богат на витамини, а освен това придава на напитката необичаен свеж и наситен вкус.

Разрежете 1 голям грейпфрут на две половини – едната нарежете на кръгове, а от другата изцедете сока. Прибавете 1 ч.л. семена от фенел и залейте всичко с 1,5 л вода. Разбъркайте добре и охладете. Сервирайте с листа мента.

С ягоди, лимон и босилек

Ягодите са отличен антиоксидант, който дава сили и енергия.
Нарежете на дребно 10–12 листа босилек. Сложете в купа заедно с 12–14 добре узрели ягоди и лимон на кръгчета. Залейте с 1,5 л вода, оставете да престои, охладете и сервирайте. /mila.bg