Чесънът ще направи всяко ястие вкусно, но да го ядете суров не е толкова приятно. На първо място ще имате лош дъх. Въпреки това, той е чудесен за профилактика при настинки, затова ние си го хапваме през цялата зима.

Оказва се обаче, че невинаги е необходимо да приемаме чесънът през устатата! Срещу обикновена настинка чудесна превенция е, като го сложим в ухото си.

Просто измийте добре една скилидка чесън и я сложете в ухото си като слушалка. Не се опитвайте да бутате чесъна твърде на дълбоко в ухото си, защото може да увредите тъпанчетата. Предлагаме ви и един алтернативен начин. Изстискайте сока от една скилидка чесън върху памучен тампон и го сложете в ухото си. Въпреки това, първият метод, е много по-удобен.

Желателно е да оставите скилидката в ухото си през нощта. Съдържанието на витамини и минерали в този зеленчук, помагат да се справите с всички настинки и възпаления.

Не забравяйте: ако температурата не спада в рамките на 2-3 дни, кашлицата и другите симптоми само се влошат, потърсете лекарска помощ! Най-добре започнете профилактика с чесън. Така ще е по-вероятно да сте здрави през цялата зима!

Източник: zajenata.bg