Две дървени арени за провеждане на незаконните боеве с питбули, а около тях множество паркирани автомобили с регистрационни табели от различни области на страната откриха полицаи при специализирана операция в бивш полицейски лагер. Акцията е след получена информация за организирани и провеждащи се боеве с кучета от породата „питбул в землището на Панчарево. Това съобщава Монитор.

В резултат на проведените незабавни полицейски действия, около и на мястото, са установени и задържани общо 58 души, жители на различни населени места. Всички те били конвоирани в районното упревление на Самоков за провеждане на необходимите процесуално - следствени действия по случая.

В част от автомобилите на задържаните са установени 9 кучета от породата „питбул“, които са иззети и предадени на служители от Столичното общинско предприятие „Екоравновесие“. На местопроизшествието са извършени огледи.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура - Самоков.

Междувременно, един от задържаните- жител на Самоков, изхвърлил пред полицейските служители кутия с около 4 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана. По този случай също е образувано досъдебно производство.