В Районно управление Несебър е започнало разследване по досъдебно производство, за това че в апартамент в х-л “Карамел“ в к Слънчев бяг без надлежно разрешителное държано наркотично вещество – 13 бр. прозрачни полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество /реагиращо на полеви тест като кокаин/ и 35 бр. прозрачни полиетиленови пликчета със суха зелена тревна маса /реагираща на полеви тест като канабис.

В хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Б.М. от гр.София в извършване на инкриминираното деяние.

С постановление от 31.07.2018г. е повдигнато и предявено обвинение срещу лицето за осъществен престъпен състав по чл.354а ал.ІІІ предл.2 т.1 от НК.

За това тежко умишлено престъпление е предвидено наказание от 1 година до 6 години „лишаване от свобода“ и „глоба“ 2 000лв. до 10 000лв., уточняват от прокуратурата.

Т.к. обвиняемото лице няма постоянен адрес на територията на Община Несебър, осъждан е и е налице реална опасност да се укрие, Районна прокуратура Несебър е постановила задържане за срок до 48ч. на обвиняемия с цел осигуряване на явяването му пред РС-Несебър с оглед внасяне на искане за постановяване на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.