Трима млади бургазлии Герасим С., 25-годишен, Станислав С., 25-годишен и Кристиян Д., 22-годишен, в момента са задържани в Първо районно управление, защото се нахвърлили върху 54-годишен руснак на кръстовище. Мъжът, който работи в руски ресторант е нападнат вчера около 13.00 ч. на кръстовището на бургаските улици „Гурко“ и „Оборище“.

Причината е смайваща. Руснакът движейки се с лек автомобил „Хонда Джаз“, с бургаска регистрация по улица „Демокрация“ и завивайки по улица „Гурко“, спрял, за да даде предимство на пресичаща по пешеходната пътека жена. Движещият се зад него лек автомобил започнал да му свири, но руснакът продължил по улица „Гурко“, като завил и спрял на „Оборище“. От задния автомобил слезли трима младежи, които влезли в пререкание с 54-годишния мъж. Той се опитал да им обясни, че спрял за да даде път на пешеходката, но младежите му нанесли няколко удара в областта на лицето. В резултат на побоя на руснака е избит горен зъб. След извършване на криминалното деяние младежите се качили в автомобила си и избягали.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети след получаване на сигнала за инцидента в Първо Районно управление – Бургас, самоличността на извършителите на побоя е установена и те са задържани. Констатирано е, че това са криминално проявените: Герасим С., 25 годишен, Станислав С., 25 годишен и Кристиян Д., 22 годишен, и тримата от Бургас.

По случая в Първо Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство.