Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Русе разследват убийството на 68-годишен мъж. Това е второто убийство за последните 3 дни в крайдунавския град.Вчера в 17:27 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за убийството на мъж в жилище на ул. "Родопи" в Русе.

Изпратеният на място полицейски екип е намерил в една от стаите на апартамента трупа на 68-годишен русенец, като по главата му е имало следи от удари. На място е изпратена дежурна оперативна група на МВР и съдебен лекар. Извършен е оглед и е започнало разследване, като е образувано досъдебно производство за умишлено убийство.

Предприети са всички необходими оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на причините и обстоятелствата, довели до смъртта на мъжа, както и извършителя на деянието.

Работата по изясняването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе.

Това е второто убийство в крайдунавския град за последните три дни. В понеделник в блок на ул. "Алеи Възраждане" 27-годишен мъж уби по особено жесток начин 81-годишния си дядо. По тялото на възрастния мъж бяха открити множество прободни рани. Убиецът бе задържан.