Tурски граничари биха българин на наша територия, прокуратурата започна разследване

img
снимка: bTV

Служителите на турския граничен пункт "Хамзабейли" са нанесли удари на български гражданин, след като той вече бил преминал на българска територия в района на ГКПП – Лесово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Сигналът за инцидента е бил подаден на 29 октомври около 07:45 ч. в дежурната част на пункта "Лесово". Обадила се е служителка на банково гише, намиращо се на втора бариера на граничния пункт, която е съобщила за случай на саморазправа с лице, български гражданин.

Инцидентът, според съобщеното, е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили.

На място веднага са били изпратени двама служители на ГКПП –Лесново, които установили, че служителите на съпределния турски граничен пункт са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.

Според информацията от прокуратурата, турските гранични служителите са нанесли удари по българския гражданин и са му причинил оток и синини в областта на лявото око.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая едва на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.

 

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  bilqn
  2017-11-02 21:56:46

  moji mnogo ne6ta no niestrah--- politici strahlivci

 •  
  Вал
  2017-11-02 19:58:57

  Необходимо е моментална намеса от нашите институции и искане на пълно обяснение от турска страна. До тогава, пунктът може да бъде затворен или да се засили контролът по всички правила с цялостни проверки на превозните средства, така че да им се стъжни.

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас