Провиненията на 27-годишния криминално проявен и осъждан спец по разбиване на Дачии Иван А. могат да се съберат в кратко издание на “Енциклопедия Британика”. От полицията не спират да изпращат информация за нови и нови „пакости”, които мъжът от Братово е извършил.

Според полицията Иван е извършител на противозаконното отнемане на товарен автомобил “Фиат Форино”, с бургаска регистрация, осъществено на 09.10.т.г. от територията на Централната част на Бургас, за което направил пълни самопризнания и описал механизма за извършване на криминалното деяние. Припомняме, че преди дни служителите от Четвърто Районно управление – Бургас установиха, че Иван А. е извършител и на кражбата на сумата от 40 лв. (на монети) и мобилен телефон на 46-годишен бургазлия, работещ като таксиметров водач, осъществена на 23-ти срещу 24-ти август от паркирания пред бл. 80 в к-с „Меден рудник“ таксиметров автомобил „Дачия Докер“, с бургаска регистрация, както и на втора кражба от лек автомобил „БМВ 520“, със софийска регистрация, собственост на 35-годишен бургазлия, паркиран в района на бл. 74 в к-с „Меден рудник“, от багажника на който са откраднати : перфоратор, винтоверт и гидория - всичко на обща стойност 300 лв. Служителите от Второ Районно управление – Бургас, пък установиха, че Иван А. е извършител и на кражбата на акумулатор и маркови очила, осъществена от купето на лек автомобил „Дачия Сандеро“, със софийска регистрация, ползван от 25-годишен бургазлия, осъществена на 17.03.т.г. в района пред бл. 139 в ж.к. „Славейков“. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. В списъка с провинения на Иван е и взломяването на предната дясна врата на такси “Дачия Логан”, с бургаска регистрация, ползвано от 63-годишен бургазлия, съществено на 9-ти срещу 10-ти октомври в района на ул. „Кавала“ № 39 в ж.к. „Братя Миладинови“ (от автомобила няма извършена кражба). Следващото взломяването е на предната лява врата на такси “Опел Зафира”, с бургаска регистрация, ползвано от 54-годишна бургазлийка, осъществено на 09/10.10.т.г. в района на бл. 3 в ж.к. „Братя Миладинови“ - от автомобила няма извършена кражба.

На свой ред служителите от Пето Районно управление – Бургас са установили, че Иван А. е извършител и на следните криминални престъпления. На 29.09.т.г. Иван взломил ключалката на лек автомобил “Дачия Логан”, с бургаска регистрация», собственост на 40-годишен бургазлия, паркиран на паркинга пред магазин “Болеро” в к-с “Лазур”, откъдето откраднал таблет.

На 1-ви срещу 2-ри октомври Иван А. взломил ключалката на лек автомобил “Дачия Логан”, с бургаска регистрация, собственост на 37-годишен бургазлия, паркиран на паркинга пред бл. 25 А в ж.к. “Зорница”, откъдето откраднал сумата от десет лева. За времето от 06.10.т.г. до 08.10.т.г., чрез взломяване на входната врата И.А. проникнал в апартамента на 25-годишен бургазлия, разположен в бл. 25 в ж.к. “Изгрев”, като откраднал: газов пистолет марка Екол с шест патрони към него, лаптоп, винтвовер, таблет, сгъваем нож и сгъваема телескопична палка. Откраднатите вещи са намерени и иззети.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 27-годишния И.А. продължава.