Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката за неотклонение "подписка" на 69-годишния Костадин Пелтеков, който застреля сина си край град Куклен.Убийството бе извършено на 23 септември в местността Сай дере край Куклен. Пенсионираният военен застрелял 35-годишния си син Стоян с два изстрела - в сърцето и в главата. Веднага след това той се обадил на тел. 112, като пред дошлите на мястото полицаи разказал какво е извършил. Пистолетът, с който бащата убил сина си, е законно притежаван.

Миналата седмица окръжните магистрати наложиха най-леката мярка за неотклонение на 69-годишния мъж, но от прокуратурата протестираха решението им и днес Костадин Пелтеков отново застана пред съда, съобщи "Марица".

Бащата отново разказа за драматичната си съдба и тормоза, който синът му Стоян упражнявал върху него и съпругата му. Костадин Пелтеков имал първи брак и две деца, но съпругата му и едното дете загинали в катастрофа. След това мъжът се оженил за настоящата си съпруга и се родил Стоян. Още на 15-годишна възраст обаче момчето посегнало към наркотиците.

Оттогава Стоян постоянно искал пари от родителите си. Те пък се грижели и за 7-месечното му дете, което е с вроден хепатит, тъй като и майката е наркозависима.

"Аз повече му давах пари, жена ми Радост беше по-строга. Когато в деня на убийството се скарахме и Стоян ме заплаши, че ще ме унищожи, ако не му дам пари да си купи дрога, разбрах че съм бил само банкомат за него. В този момент целият ми свят избухна“, каза пред магистратите Костадин Пелтеков.

В крайна сметка съдът реши, че няма опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление и потвърди досегашната му мярка.