600 000 лева бил откупът за Адриан Златков. Това е сумата, която Тони Златков- бащата на отвлечения младеж платил след едноседмични преговори с похитителите. Те се свързали с него чрез sms на втория ден и поискали първоначално 3 млн. лв. След това сумата била свалена. Златков-старши уведомил полицията, но изрично настоял тя да не се намесва при предаването на парите.
В събота той се качил на една от колите си и хвърлил парите в черен сак на магистрала "Тракия". Полицията не присъствала на предаването на откупа.

През целия път мъжът бил напътстван с sms-и, а на няколко пъти похитителите сменяли посоката на движение. Това пише "24 часа".

Адриан бе освободен в неделя вечерта, когато случайни хора го откриха в района на Горубляне. Те го завели в близката бензиностанция, откъдето той се обадил на родителите си, за да ги успокои, че е жив и здрав.

Младият мъж бе отвлечен на 30 август на метри от дома си. Похитителите инсценирали полицейска проверка, за да убедят Адриан да слезе от колата и да ги последва.



През цялото време похитителите sms от различни телефони на бащата.
Похитителите ползвали номера на трите мобилни оператора. Те били регистрирани на роми от цялата страна. Предполага се, че картите са закупени от столичния битак, където се продават за по 10 лв.

Пред разследващите Тони Златков разказал, че няма врагове, нито е получавал заплахи или закани.

Адриан бе разпитан вчера от разследващи в дома си - за да не бъде натоварван психически. Прекъсвал разпита само за да се чуе с някои от най-близките си приятели и да ги увери, че е добре. На един от тях дори казал: "Трябва да наваксаме в дискотеките."


Младежът обяснил, че не е видял лицата на похитителите си, които през цялото време били с маски. Не успял да каже и детайли за мястото, в което бил държан в плен. Посочил обаче, че нито веднъж не е бил тормозен, нито дори заплашван.

При освобождаването му Адриан бил с маска на главата, не могъл да види дори колата, с която го закарали похитителите му.