Два пожара са станали в последните 24 часа. Около коло 14.30 ч. вчера в Районно управление – Сунгурларе е получено съобщение за горяща къща в село Скала, стопанисвана от 43-годишна жена от Варна. Пожарът е потушен от два противопожарни автомобила, като изгоряла покривната конструкция на едноетажната жилищна постройка, но огънят се прехвърлил в суха тревна маса в южната част на селото. В резултат на бързите действия на огнеборците огънят е локализиран и потушен. При извършения оглед данни за умишлен палеж не са открити. Нанесени са единствено материалните щети. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Сунгурларе.

Същият ден, но около 10.20 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за пожар в тревни площи, разположени на ул. „Лом” № 26 в кв. Долно Езерово, които обхванали суха тревна площ - около 2 дка. и необитаема дървена постройка , стопанисвана от 59 годишен бургазлия.

Изгорели са част от дървените носещи греди на постройката. Огънят е потушен от един противопожарен екип и четирима огнеборци. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.