€5500, 1800 лв. и злато летят през балкона

img

Жена от Монтана е стана поредната жертва на телефонните измамници.

Жена от Монтана е стана поредната жертва на телефонните измамници. 79-годишна пенсионерка хвърлила от балкона си в областния град 5500 евро, 1800 лева и 10 грама златни накити на измамник, който чакал долу. Жената била заблудена, че помага на полицията по известна схема - непознат се обадил на домашния й телефон, представил се за криминалист и заявил, че участва в полицейска акция за залавяне на телефонни измамници.

За целта тя трябвало да хвърли от терасата всичките си пари и ценности и да изчака, докато "полицаите заловят измамника" и се обадят да върнат парите. Час след като ги хвърлила, жената се усъмнила, че ще й ги върнат и се обадила в полицията. Така разбрала, че е измамена.

По случая е образувано досъдебно производство, измамниците се издирват.

От началото на тази година в Монтана станаха над 50 подобни измами. В някои от случаите жертвите дадоха по 30 000 лева, а някои от тях пътуваха до София или Плевен, за да оставят парите си на указани от измамниците места, припомня БТА.

Още преди година полицията в Монтана разработи и напечата листовка с указания как хората да се пазят от телефонни измами. В листовките пише да не се оставят пари извън дома без да се провери случаят в полицията, да се звънни при всяко съмнително обаждане от непознат и т.н. Листовките бяха разпространени в градовете на региона чрез кварталните полицаи и в селата чрез кметовете.

Въпреки това измамите не спират и често жертвите дават последните си спестявания.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Жестока катастрофа с автобус от Бургас за София, има жертви и ранени

Задържаха педофил, зарибявал малка бургазлийка за секс в интернет

Пламнаха два вагона на влака от София за Бургас