Нагъл измамник е засечен от шофьори на магистрала „Тракия”. Той изнудвал хората за пари като в замяна им пробутвал фалшиви златни накити, сигнализираха очевидци пред БЛИЦ.Последният удар на мъжа бил днес в отсечката между Пазарджик и София. Той карал сребрист „Мерцедес” с британска регистрация. По описанието на очевидци, шофьорът бил мургав и говорел на развален български.

Със сигнали и знаци чужденецът спирал шофьори на магистралата и им обяснявал, че бил изпаднал в беда, имал голяма нужда от пари. Карал хората да му дадат суми от порядъка на 100-200 лв., а в замяна им давал златните пръстени, които носел със себе си. Впоследствие се оказвало, че те били фалшиви.

Същият мошеник бил забелязан на магистралата и преди три дни. Потърпевши вече са уведомили полицията.

Както БЛИЦ съобщи, по подобна схема вече бяха ужилени няколко души в Северна България. Отново ставаше въпрос за заможен на вид чужденец, който временно бил изпаднал в затруднение. Комбинацията включени аварийни светлини и жест за помощ насред нищото с успех отбива всеки двадесети шофьор от пътя, съобщиха преди време от полицията.