Спас Чоков върти гуми по крайбрежната в Слънчев бряг. По-големият син на скандалния кмет на Галиче Ценко Чоков отпрашил с мръсна газ към морето още в понеделник. Яхнал белия си мерцедес и казал на аверите си в Галиче да предадат на ченгетата, че е много ангажиран и не може да се занимава с разпити, пише в. "България Днес".
Така лятната ваканция за Спас започна, след като преди две седмици заформи меле на автогарата в селото. Бившият длъжник и свидетел срещу скандалната фамилия Цветомир Таралански бе спукан от бой от Спас и двама негови приближени - земеделците Йордан и Гошо Николчови. В нападението участвали и тримата, но впоследствие само братята бяха арестувани за малко и след това пуснати на свобода. Те потвърдили в разпитите си, че Спас няма общо с разправията и не е удрял Цоло.
Срещу Спас Чоков не се води никакво разследването въпреки показанията на потърпевшия и още 10 свидетели. Всички очевидци съобщиха поотделно, че са били притискани от роднини и пратеници на Чокови да си затварят устите.
Въпреки цялата шумотевица и увещанията на прокуратурата, че се работи усилено по случая, по-големият син на Ценко Чоков дори не бе извикан на разпит в полицията. Затова пък си позволи заслужена почивка на море, като дори се изфукал как карал с 200 км/ч спортния си бял мерцедес с бутиков регистрационен номер към меката на ъндърграуна - Слънчака.
"Чакаме Ценко да излезе. Той ще се разправя с тия приказливите", фукали се в селото тъщата на скандалния кмет и съпругата му Цветелина. Спас също разправял наляво и надясно, че ще чака брат си Мартин и татко Ценко на Слънчака. Явно двамата много му липсват, защото младежът си сложил обща профилна снимка в социалните мрежи.
В деня на мелето Спас Чоков спечелил много пари от сделка с добитък. Той продал 80 телета преди боя и седнал да се черпи с двамата братя. С парите - около 10 бона, Спас смятал да си живее царски до края на август в елитните хотели на Слънчев бряг. Така се справял с любовната мъка, след като мистериозна селска красавица разбила сърцето му, разказват аверите на Спас. Те споделят, че заради нея бил агресивен и нервен напоследък, защото мацката не искала и да чува за скандалния наследник на Ценко Чоков.