Криминално проявен със седем присъди уби мъж на 52 години пред очите на семейството му. Ужасяващото престъпление е станало в 1 часа на 27 октомври, в денонощен магазин до общинския пазар в Нова Загора, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева. Жертвата на престъплението е съпруг на съдия в Районния съд в града. На връщане от тържество заедно с жена си и дъщеря си е посетил магазина. Отправил е забележка към извършителя да не вдига шум. Убиецът извадил нож и му нанесъл три прободни рани в горната част на тялото. Ударите с острието са били фатални. Раненият човек не е могъл да дочака екипа на Бърза помощ. Издъхнал е на място. Спешните медици, за съжаление, само са констатирали смъртта му.

Задържаният престъпник /44 г./ е бил пиян. Пробата му за алкохол отчела 2 промила, каза още прокурор Белева. Тя отрече твърденията, че убиецът е с психично заболяване. Той не е бил на отчет в психиатрията, в Районната прокуратура не са водени преписки за принудителното му настаняване в специализирано лечебно заведение. Криминалното му минало и наложени присъди са за различни престъпления, сред които кражба, управление на автомобил след употреба на алкохол, причиняване на телесна повреда.

Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство. Извършителят е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане. Предстои да бъде внесено искане в Окръжния съд в Сливен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков допълни, че родителите на задържания пребивавали във Франция. Има данни, че той често е пътувал в чужбина, работил е за известен период и се е прибирал обратно в Нова Загора. Ст. комисар Величков потвърди, че преди седмица, е подаден сигнал в полицията за пострадало лице, с прободни рани в центъра на града. Установено е, че нападението е извършено от същия извършител. В този случай, за щастие, нараняванията не са били смъртоносни. ОД на МВР извършва проверка по случая, която ще бъде докладвана на прокуратурата.