За първи път в Бургас ще бъдат представени аранжименти на аржентинско танго за оркестър. Музикалният спектакъл – събитие „Le grand tango” ще погали слуха ни с „Адиос, Мучачос”, „Ла Компарсита” „Либертанго”, „Жалози”, „Милонга де мис Аморес”, „Волвер”, „Тангуера”, „Милонга Сантиментал”, „Ел Чокло”, „Ла Пуня Лада”, „Адиос, Нониньо”, „Обливион”, „Фуга и Мистериозо”, и „А Медиа Луз”.

Премиерата на спектакъла ще се състои в Държавна опера – Бургас на 6 април от 19:00 часа. В програмата личат емблематичните произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел,Якоб Гаде, Жулио Сандерс и Педро Пиня. Те са познати както на любителите на музиката, така и на киноманите, защото не веднъж са звучали в ключови сцени на популярни филми.

„Le grand tango” е поредният голям проект на артиста с диригентска палка – Свилен Симеонов. Преди два месеца той представи в Бургаската опера „Испанска гала”. Сега маестрото, който е любимец на публиката, заради невероятното си чувство за хумор, отново се завръща в морския град. За „Le grand tango” той е работил в тандем с примабалерината Галина Калчева. В концерта участват оркестърът и балетът на Държавна опера – Бургас. Интересен факт е, че част от балета, който ще пресъздаде най-горещото танго, наскоро остави журито на „България търси талант” без дъх. Лора Пехливанова, Милен Петров и Антония Паскалева участваха в представянето на фотографа Красимир Марчев. Творецът доби особено голяма популярност след като преди време самата Мадона коментира във фейсбук аудио-визуалния му спектакъл, заснет на Моста.

От Държавна опера – Бургас канят всички любители на тангото да се насладят на уникалния спектакъл „Le grand tango”.