Състав на Бургаския апелативен съд остави без уважение предложението за условно предсрочно освобождаване от затвора на 28-годишния Петър Петров, осъден за убийство на мъж и за блудство с дете. Втората съдебна инстанция отмени определението на ОС-Бургас, който по-рано разреши лишеният от свобода да излезе по-рано от затвора с 2 години, 8 месеца и 25 дни. Последва протест на прокуратурата и в закрито заседание, тричленен състав определи той да изтърпи цялото си наказание.

Петър Петров изтърпява ефективно наказание от общо 20 години наложено от ОС – Сливен за две престъпления – убийство на мъж, извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост и за блудство с едно от децата си.

До момента затворникът е изтърпял общо 17 г. 3 м. и 5 д., с остатък от 2 г., 8 м и 25 д. Петров е осъждан многократно, като изтърпява ефективно лишаване от свобода в затвора за втори път. Тезата на въззивния състав е, че липсват категорични доказателства за трайни, съзнателни и цялостни положителни промени в неговото съзнание, характер и поведение, които да сочат, че се е превъзпитал и поправил.

Мъжът е многократно осъждан -17 пъти, преимуществено за тежки умишлени престъпления от общ характер.