Созопол атакува най-престижната европейска класация за туристически дестинации

img

Сред номинираните дестинации, които ще участват в престижната класация и ще разчитат на гласа на всеки един европеец, освен Созопол са още Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Порто, Атина, Нови Сад, Загреб и др.

Созопол е уникална част от общия туристически продукт, който прави страната ни все по-желана дестинация. И на него се падна честта и отговорността да защити най-доброто от българския туризъм и да представи страната ни в най- престижната европейска класация за туристически дестинации European Best Destinations /EDEN/.

Класацията е на принципа „от туриста за туриста”, и крайният резултат се определя от милионите туристи, които имат възможност да гласуват за своите любими дестинации. Тя се организира от Добрите европейски дестинации - организация, базирана в Брюксел и създадена да насърчава културата и туризма в Европа. В партньорство с EDEN мрежата тя предоставя уникална възможност за реклама и популяризиране на европейските дестинации, номинирани за „Европейска дестинация” и насърчава потребителите на туристически услуги да бъдат активни в избора си и оценката по време на гласуването на интернет платформата на EDEN, което ще се проведе от 20 януари до 10 февруари 2017 г.

Сред номинираните дестинации, които ще участват в престижната класация и ще разчитат на гласа на всеки един европеец освен Созопол са още Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Порто, Атина, Нови Сад, Загреб и др.

В миналогодишната класация своят глас са дали над 40 милиона туристи от цял свят, които също са избирали между 20 туристически дестинации. В популяризирането на участниците сред туристите в Европа активни са не само Добрите европейски дестинации и EDEN, но и европейски служби по туризма, професионалисти от туристическия бранш, както и различни туристически форуми и събития като туристически борси, конгреси, изложения и презентации, на които участващите в класацията дестинации са рекламирани и популяризирани.

В гласуването могат да вземат участие туристи от целия свят, останали с добри впечатления от посещението на някоя от дестинациите, или пък впечатлени и заинтригувани от представянето на други по време на кампанията на European Best Destinations /EDEN/.

Официалният адрес на страницата за гласуване ще бъде: www.vote.ebdest.in

Хората също така ще имат възможност да гласуват директно от страницата, посветена на Созопол: www.europeanbestdestinations.com/destinations/sozopol

В онлайн състезанието ще започне тази 20 януари (в действителност на 19-ти на обяд) в продължение на три седмици.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас