Самоубилият се в ДАНС отвлича самолет през 1981 година

img

Емил Крумов, самоубилият се днес 59-годишен мъж в ДАНС, е същият, който през 1981 г. отвлича самолет ТУ -134 на БГА "Балкан", който изпълнява редовен рейс София-Варна, предаде "Труд".

Десет минути преди машината да кацне, облечен с немска униформа и отличителни белези на хитлерист, той се отправил с пистолет в ръка към кабината на пилотите.

Той направил впечатление на пътуващ резервен екипаж и в момента, когато пилотите предавали на немски език исканията му за отклоняване на самолета към Мюнхен и бил обезвреден.

Крумов е бил извикан на разпит във връзка с разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на Българския национален съюз (БНС) и на "Луковмарш".

Крумов от години е редови член на организацията.

Мъжът от Перник останал да живее съвсем сам.

Той е бил с изключително слаба психика и преди 10 г. е правил опит за самоубийство.

Тогава бившият шеф на БНС Боян Расате е успял да го разубеди да не посяга на живота си.

Според съобщението на ДАНС самоубийството било станало преди влизането в сградата на ДАНС. То било станало при стандартна проверка на личните вещи на призования.

Той бил извадил от дрехите си незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие и се бил самопрострелял, пишат от държавното обвинение.

След инцидента на място се извършва оглед от служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, под надзора на прокурор от СРП.

В информацията, изпратена от прокуратурата, мъжът, призован да свидетелства в сградата на ДАНС, бил носил и пистолет със заличени номера и два пълнителя.

Проверява се версията за опит за нападение над служители от Държавна агенция "Национална сигурност", пишат от прокуратурата.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас