Момче на две години загина вчера вечерта на коледния базар в град Люксембург, след като ледена скулптура рухна върху него, предаде Франс прес, като се позова на люксембургската полиция, съобщи БТА.

Прокуратурата на Люксембург започна разследване за убийство по непредпазливост, заяви пред Франс прес източник от люксембургското правосъдие. Полицията продължава и днес да очаква информация за случая от свидетели, която да изясни обстоятелствата около смъртта на детето.

Нещастният случай е станал около 20:00 ч. местно време, като според полицията "по първоначални данни ледена скулптура се е срутила и, за жалост, леден блок е се е стоварил върху малко дете".

По информация на очевидци на местопроизшествието бързо е пристигнала линейка. Спасителният екип се опитал да реанимира детето, но то издъхнало в линейката.

"Скулптурата няма как да е паднала сама. Основата й тежеше поне два тона", заяви пред Франс прес създателят на срутилата се скулптура Самюел Жиро, който живее във Франция и който снощи бе разпитан от люксембургската полиция.