Близо 100 младежи от структурите на МГЕРБ в Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол и Сливен ще вземат участие в поредната академия, организирана от партията. Събитието „Младите във фокуса на социалната политика и борбата със социалното изключване на подрастващите” ще се проведе на 16 и 17 ноември в Созопол. Официалното откриване на дискусията, която ще включва различни лектори и панели, ще бъде на 16 ноември (събота) от 9 часа в морския град, конферентна зала на хотел „Лист“. Поканени да дадат старт на форума са зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов, областният ръководител Димитър Бойчев и Николай Василев, областен председател на младежката структура за Бургас.

„Темата е актуална и всеки ден поражда различни обществени интерпретации, има много аспекти за обсъждане. Сред лекторите, които сме поканили, са евродепутатът Андрей Новаков, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министърът на социалната политика Зорница Русинова, Георг Георгиев – зам.-министър на МВнР и председател на МГЕРБ и други“, коментират организаторите.

Силно регионално присъствие в рамките на събитието ще бъде дадено от бургаския депутат Галя Василева и председателят на Младежки глас Тодор Йосифов. Те ще участват с лекционни панели в събитието на МГЕРБ.

Регионалната академия се провежда със съдействието и подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“. Торстен Гайслер, ръководител на бюрото фондацията в България ще коментира пред младежите европейските перспективи през призмата на социалната политика.