Кандидатът за кмет на Несебър Атанас Терзиев: Нова сграда за Общината не е приоритет, има по-важни проблеми

img

Луксозната административна постройка може да почака, за сметка на туристическата и транспортна инфраструктура, твърдят съветници

Мотивирано писмо до кмета на Несебър, Николай Димитров с предложение процедурата по проектиране и изграждане на нова модерна сграда на Общината да бъде прекратена, изпрати общинският съветник и кандидат за кмет на Несебър – Атанас Терзиев. То е във връзка с обявения преди повече от седмица от администрацията конкурс за идеен проект на новото здание.

Според Терзиев не е редно такъв скъп проект да стартира в края на управленски мандат, точно преди избори. Общинският съветник и негови колеги в ОбС – Несебър предлагат плановете да бъдат преразгледани от новия местен парламент.

Сред причините, които Терзиев изтъква е необосновано високата цена, която администрацията е готова да плати за идеен проект.

„В тръжната документация за изготвяне на идеен проект на административна сграда на Община Несебър, заложената прогнозна стойност е 200 000 лв.без ДДС. Според специалисти от строителните компании, цената е изключително висока. При административна сграда с около 4500 м2 РЗП, пазарната цена на квадрат, не за идеен,а дори за технически проект, е не повече от 25 лева, твърдят експертите. Но заложените стойности от Общината са 52 лв. за м2 или почти двойно по-високи.“, коментира Атанас Терзиев.

Той изрази опасенията си, че по експертна оценка, цялата стойност на новата административна сграда може да надхвърли 4,5 млн. лв. – разчет по пазарни цени.

„Може и да има нужда от нова сграда за администрацията, но тя не е належаща. Сега е много по-важно тези средства да бъдат вложени в проекти с обществена значимост. Има приоритетни проблеми, в които е важно да се инвестира, за да бъдат решени. Това са туристическата инфраструктура, която да носи добавена стойност за хората и бизнеса в Несебър, както и изграждането на нова транспортна инфраструктура, за подобряване на трафика, екологията и безопасността на жителите“, твърди кандидатът за кмет на Несебър.

Според него подобряването на условията за жители и за туристи трябва да бъдат приоритет, а сградата за общинска администрация е проект, който може да се случи и на по-късен етап.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав