Малките таланти от Несебър Алекс и Паола Йорданови се завърнаха с голям успех от Китай преди броени дни. Двете деца взеха участие във световния финал CPlan:KidsSupermodels 2019, който се проведе в китайския град Суджоу, в близост до Шанхай, съобщава Melnicata.com. След предварителна селекция до конкурса бяха допуснати 120 деца от 23 държави, на възраст от 5 до 15 години, разделени в 4 възрастови групи. Двете българчета получиха покана да представят страната ни още през януари лично от съорганизаторката на конкурса госпожа Кристин Хуанг.

Самият конкурс се проведе в рамките на 3 дни. Първият ден са участвали във фотосесии с национални костюми в градския музей.Там децата са били истинска атракция за посетителите, които не са пропуснали да се снимат с малките модели.

Вторият ден е бил ден за фотосесии в студио с дизайнерски дрехи. Дизайнерите са останали впечатлени от чара и професионализма на малките българчета.

Третият ден е бил посветен на конкурсна програма за таланти, където Паола Йорданова е изпълнила песента на Маргарита Хранова “Далечна песен” и е получила целувки от журито. А заедно са изтанцували атрактивния си танц “Can’ttouchthis “, за който също са получили много поздравления.

Вечерта на третия ден е бил и големият финал в Суджоу Гранд Шопинг Център.

Паола Йорданова стана победител в номинация Талант за категория Мини измежду 40 участника и получи диплома и статуетка „Най-добър талант“. Алекс спечели сребърен медал в категория „Little“. За своето представяне като модели на подиума Паола получи сребърна награда, а Алекс-бронзов медал. Като награди децата получиха и дизайнерски тоалети.

Алекс и Паола Йорданови са имали честта да се състезават с най-добрите деца модели от цял свят на сцена от изключително висок ранг. Получили са и покана за участие в конкурс в Унгария.