Голямото състезание по Джет ски, превърнало се в емблема на Приморско и втрещило изведнъж с въпроси всички столичанни и други от вътрешността на страната, включително и Министерството на туризма, се завръща на плаж „Перла“. Това стана след скандала с един джип, който затъна, докато е пускал джет, сякаш това е най -голямата драма по родното Черноморие.
Както БургасИНФО писа, проблемът беше, че няма по какъв друг начин да се пускат джетовете, освен през специален коридор до плажа да навлизат джипове, тъй като един колесар е над 500 кг. и влаченето им един по един на ръце ще е уникално събитие.

Припомняме, че цялата драма около окопания в морето джип на плажа, който е един от най-атрактивните по Южното Черноморие, провали авторитетното състезание по Джет ски, което е част вече 10 години от лятната програма на морската община и има куп почитатели. Тази година там трябваше на 13-ти юли да започне втория кръг и се очакваше с нетърпение от почитателите на екстремните морски спортове.

Трябваше да пристигнат състезатели от България, Сърбия, Гърция и Турция, които да покажат умения в отделни категории, за мъже, жени и деца.

Състезанието се отмени, тъй като няколко дни преди това в социалните мрежи беше публикувана снимка на човек с джип, затънал в морето. Това предизвика огромна истерия сред хората от вътрешността на страната, за местните – не беше в никакъв случай акцент за протичането на сезона. Още повече, че се оказа, че собственик на джипа е Христо Щърбанов, един от националните състезатели по Джет ски.

„Състезание ще има. То ще е на 3-4-ти август. Отново ще бъде на плаж „Перла“. Концесионерът е в постоянен опит за контакт с Министерството на туризма. Няма кой да ни забрани, когато имаме специален коридор. Така се прави и в другите държави. В някои има платформи и понтони, където обаче има марини, които струват милиони евро.“, каза организаторът на състезанието Дамян Дринков от клуб „Приморско екстрийм“.

Същевременно състезатели от други страни споделяха в социалните мрежи огромното си разочарование от отпадането на състезанието. Сега има шанс хъсът им да се върне отново и да покажат своите умения край Приморско, регламетирано и под охрана.