Британци, които живеят у нас, са направили добра реклама в страната си и в момента има голямо трсене на имоти в България, съобщиха местни брокери.

За разлика от руснаците, те не искат да са на първа линия край морето, а в малки градчета, като Поморие, Царево и Ахтопол. Интерес има и към околните села. Англичаните обичат провинцията и търсят къщи с големи дворове, а някои искат да се занимават и с животновъдство за собствени нужди.

В момента къщите край морето са поскъпнали заради голямото търсене.

С една пенсия в Англия се живее скромно, но у нас тя е повече от достатъчна. Все повече хора искат да прекарат старините си тук, където климатът е по-мек, а животът по-евтин.

Кандидатите за българско гражданство се притесняват от предстоящия Брекзит. Не знаят как ще плащат за здраве и мислят, че пътуванията за тях ще са по-трудни. В същото време е повишено търсенето на имоти у нас от британски граждани.
Семейство Грейвс и Мик Купър живеят близо до Видин. В България са повече от 10 години. С наближаването на 2019-та година бъдещето за тях става по-неясно.

"Свободното движение на хората ще бъде затруднено и това ще попречи на нашите деца да ни посещават. Смятам, че това ще е проблем за нас", казва Труди Грейвс, цитирана БНТ.

.