Внимавайте по празниците, пише до БургасИНФО загрижена домакиня от ж.к. "Славейков".
От вчера имам неочаквани посетители и странни позвънявания. На вратата се появяват мъже с чанти в ръце и питат тук ли живее Тодоров, Петров, Иван с мустаците и прочие. Когато им обясня, че не познавам никакъв Петров и Тодоров, те плахо обясняват, че са негови съученици, едвали от село, поканил ги на гости, но не могат да го намерят. След това подпитват, а над вас кой живее? А под вас? Сигурни ли сте, че не е от Карнобатско.
Така се опитват да откопчат информация от по-словоохотливите кой е заминал на гости и кой няма да си бъде вкъщи за празниците. Появи се даже момче, което носи препоръчани писма, но никак не прилича на пощальон. Че и писма не носеше, а само някаква тетрадка.
Доста съмнителни обаждания има и по домашния телефон. А като го вдигна, някой затваря.
Явно ни проверяват апартамент по апартамент кой си е вкъщи и кой го няма.
Зная, че по праниците стават най-много кражби и предупреждавам, че крадците обикалят целия "Славейков" в момента. Какво се случва в другите комплекси, не зная. Вероятно същото.
Бъдете бдителни, не давайте информация на никого, пише Димитричка Костова. Самата тя твърди, че въпреки металната врата и сложната ключалка, два пъти е пътувала до София при децата и два пъти е била обирана. Последия път по Великден.