Протестът срещу вицепремиера Валери Симеонов изкара на площада пред общината 40 родители на деца с увреждания. Те скандираха: „Оставка” и „Валери Симеонов – вън”.

„Не може вицепремиер на България, на толкова висок пост, да се държи нагло и невъзпитано”, заяви една от жените.

Страстите бяха разбунени от изказване на Симеонов, в което той нарича майките „кресливи жени” с „уж болни деца”. Това ги разстрои и те поискаха оставката му. В Бургас самите жени признаха, че протестът е събрал малко хора и споделиха защо.

„Протестът наистина е подкрепен от малко хора, защото другите подминават, болшинството смята, че всичко му е наред. Всеки си мисли, че е застрохван, но това е тяхна работа, аз съм пряко засегната, като майка на дете с увреждания. Заставам с чиста съвест и с лицето си, че Симеонов не е човек, а дявол”, каза Лидия Стойкова от Бургас.

Жената бе възмутена от слуховете, че майките били платени.

„Нямам политически пристрастия. Това, че се говори, че сме платени, е измислица. Това е най-голямата гнусотия, че някой ни е платил. За какво? Да защитавам правата на мен и моето дете? Аз съм си платила тениската, балоните и палатката за протеста”, каза още Лидия Стойкова.

Тя бе категорична, че ще протестират докато Симеонов подаде оставка.