27-годишният англичанин Дани Джеймс, който миналата седмица би инвалид в хотел в Слънчев бряг, иска да излезе от ареста под парична гаранция. Младият мъж е готов да заплати 10 000лв. Това заяви един от неговите защитници.

„Най-вероятно ще искам изменение на мярката в парична гаранция. Прокуратурата може да постанови ограничение под формата на забрана да напуска страната”, заяви адвокатът му. По негови думи агресията на младия мъж била вследствие на голямото количество употребен алкохол и всичко се дължало на него. Дани Джеймс се яви в съда със служебния си защитник Веселин Анестиев и с упълномощен адвокат от софийска адвокатска колегия Мартин Костов. Последният влезе в съдебната зала без тога и обясни пред съдията, че тя е била увредена при прането. По молба на обвиненямия негов защитник ще е само Мартин Костов.

Адвокатът посочи, че бащата на Дани Джеймс притежава апартамент в Слънчев бряг.

"Това не гарантира, че той няма да се укрие. Още повече, че при инцидента не е бил в този апартамент, а на хотел", заяви прокурорът, който поиска Дани Джеймс да остане под стража. Мотивите на държавното обвинение са, че има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, в случай, че бъде пуснат на свобода.

По време на заседанието стана ясно, че в обвинението ще бъдат включени и травмите на другите двама пострадали.

Дани Джеймс обясни, че с майка му били на хотел, защото баба му и дядо му били в апартамента.