Шефът на Агенцията по храните хвърля оставка

img

Изпълнителният директор на Агенцията по горите ще подаде оставка днес или в понеделник.

Причината за оставката е сигнал за конфликт на интереси срещу Григор Гогов, който напуска по свое желание, стана ясно от думите на земеделския министър Румен Порожанов.

Този сигнал е бил проверен от министерството, но проверката не е установила пряк конфликт на интереси. Сигналът обаче е бил изпратен към ресорната комисия за извършване на независима проверка на данните, съдържащи се в него.

След първото заседание на Централния епизоотичен съвет в Министерски съвет Порожанов обяви, че страната ни е на прага на сериозна опасност, която преминава почти през цялата Централна и Източна Европа в момента - африканската чума по свинете. Към момента в България е открито едно огнище на африканска чума - в с. Тутраканци.

Съветът е обсъдил сигурността в индустриалните ферми и личните пространства.

Зам.-министърът на земеделието Янко Иванов коментира, че със законови промени се предвижда въвеждането на превантивно клане, което се прилага и в Западна Европа, предаде БТА.

То ще има за цел да очисти коридор, за да се предотврати разпространение на болест. Тази мярка щяла да се отнася за фермите, които нямат необходимата степен на биосигурност.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018