МО търси 28 "Рамбо"-вци и купува 12 хил. кубинки

img

Военното ведомство пусна обществена поръчка за закупуване на 12 000 чифта кубинки за 2 700 000 без ДДС.
Полевите обувки трябва да са черни и да издържат на натоварвания в дъжд, сняг и кал.

Към тях има и завишени изисквания на износване, тъй като на бойците, особено от пехотата, се налага да водят полеви занятия в трудни терени.

Срокът за изпълнението на обществената поръчка е до края на следващата година. Първите 6000 чифта трябва да бъдат доставени до 6 месеца от датата на подписване на договора, а останалите бройки от 01.01. 2019 г. до 31.12.2019 г.

Министерството е пуснало и обществена поръчка за доставка на 60 чифта летателни обувки за бойните ни пилоти, като стойността на заявката е 20 833 лв. без ДДС. В документацията е записано, че трябва да бъдат изработени от кожа и текстил, пише "Труд".

Междувременно стана ясно, че армията търси да назначи командоси, като са обявени 28 вакантни длъжности в 68-а бригада "Специални сили" в Пловдив.

Мераклиите за армейски "Рамбо"-вци не трябва да са по-възрасти от 28 г., да имат поне средно образование и да са годни за военна служба.

Не може да кандидатства този, който е бил осъждан или ако срещу него е образувано наказателно производство. Изпитът е по физическа подготовка и тест за обща култура.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018