Съдебното заседание за определяне мерките за неотклонение на популярния автокрадец Радмил Георгиев и неговия приятел Мартин в Бургас, беше отложено току-що. Причината е образувало се задръстване на АМ „Тракия“, което пречело на адвоката да пристигне в 15 часа, за когато беше определено заседанието.

Припомняме, че преди 15 дни двамата бяха задържани зрелищно при акция на полицията в бургаския ж.к. „Изгрев“.

По внесено искане на Районна прокуратура -Несебър съдът определи на 27 юли мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата мъже от Перник. Те са обвинени в противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство с цел ползване. За Радмил, който е известен с прякора Радо Шишарката, се носи слава, че е автокрадец N1 в Перник и София.

И двамата са с повдигнати от РП-Несебър обвинения за това, че за времето от 12:20 ч. на 20.07.2018 г. до 18:45 ч. на 22.07.2018 г. в Свети Влас, от паркинг до хотел „Марина Вю форт бийч“ в съучастие като съизвършители, противозаконно отнели от владението на собственика – унгарски гражданин, с намерение противозаконно да ползват „Мазда СХ 3“, като деянието е извършено чрез използване на техническо средство – с подбран контактен ключ.