Опасна каскада едва не предизвика трагедия в Китен, след като лека кола БМВ излетя от пътя и блъсна шестима пешеходи на ул. „Корал“. Инцидентът е станал снощи, до почивна база „Морско утро”. В условията на десен завой, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол от страна на водача, леката кола катастрофира самостоятелно, излизайки вляво от пътното платно. След като блъска пешеходците, автомобилът се е преобърнал по таван.

Колата „БМВ 320”, със софийска регистрация, е била управлявана от 31-годишния Д.С. от София. С автомобила се придвижвали и двамата софиянци В.А., 37-годишен и И.Ф., 33-годишен.

От катастрофата пострадали пешеходците : Я.Л., 17-годишна от Лом, която е транспортирана до болница „Бургасмед” с фрактура на шиен прешлен, 17-годишните момичета Г.Г. и Н.К., и двете от Лом, които са транспортирани до болница „Бургасмед” с травматичен шок, Е.Г., 18- годишна от Лом, С.Я., 18-годишна и сестра й – В.Я., 15-годишна, и трите от Лом, които прегледани на място от медицински екип на Центъра за спешна помощ в Царево и освободени.

Водачът на автомобила е с девет годишен шофьорски стаж, като е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел положителна проба - 0,92 промила. Тестван е и за употреба на наркотични или упойващи вещества, като апарата отчел положителна проба за употреба на амфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.