Съседи са видели обвинения в зловещото убийство на ученичката Никол Йончева – Иван Иванов, опръскан в кръв пред блока в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Чехлите, с които бил обут, били скъсани. На въпрос защо е изцапан, той отговорил, че се връща от село, където правили лютеница. Това стана ясно днес в кулоарите на Бургаския окръжен съд, където се гледа делото за жестоката смърт на момичето. Майката на Никол – Мими Ставрева, каза, че вероятно никога няма да стане ясно какво точно е казал Иван на момичето, за да я привлече „Меден рудник“, където в асансьора на блок 108 тя беше убита. В социалната мрежа те са си писали общи неща.

Днес ще бъдат разпитани нови свидетели и вещи лица. Очаква се днес или утре делото да приключи. То се гледа при закрити врата, като първите свидетели вече влязоха в съдебната зала.

Припомняме, че убийството на Никол на 20 август миналата година ужаси не само Бургас, но и цялата страна с особената си жестокост.

Иван Иванов е обвинен в това, че в асансьорна кабина на блок, умишлено умъртвил малолетното момиче чрез нанасяне на удар - пробождане с лявата ръка, с остър нож, в областта на дясната част на врата, при което е прерязана вътрешната сънна артерия и е причинена силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта й. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата - пострадалата е останала в съзнание след пробождането. Обвиняемият Иван е нанесъл смъртоносния удар с нож, след което е оставил умиращата в асансьорната кабина, въпреки виковете й за помощ и се отдалечил от мястото на убийството. Макар и непълнолетен, обвиняемият е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си.