Темата за нудистите на плажа предизвика нова дискусия в залата на Общинския съвет. Цветисти примери за монокините и защита на женската свобода бяха неизменна част от изказванията.

„Ако един мъж е с големи гърди и окосмяване, трябва ли да му наложим да ходи с препаска, за да не дразни дамите?”, попита общинският съветник Веселин Пренеров, опитвайки да определи къде е границата в нудизма при половете.

„Не трябва да забраняваме на жените да ходят на плаж и как, защото това е въпрос на усещане за личен избор и свобода. Трябва да запазим и подкрепим този избор иначе създаваме усещане за полово дискриминация и несправедливост”, каза още Пренеров.

Макар Община Бургас отдавна да е поискала да стопанисва плажа „Атанасовска коса” съветникът Живко Табаков входира докладна със същото предложение, само че с подточката ако плажът не бъде отдаден безвъзмездно, Общината да отдели 40 000лв. догодина и да го вземе под наем или на концесия, за да обособи там „Евин” и „Адамов” плаж. В крайна сметка съветниците подкрепиха само първата точка – затова, че Общината иска да стопанисва плажа безвъзмездно.