Близо 150 000 британци годишно идват в България на медицински туризъм заради по-ниските цени на услугите, пише английското издание "Дейли стар".

Освен с летните си курорти и високите планини, които през зимата предлагат отлични условия за ски, България набира популярност и като страната с едни от най-добрите хирурзи в Европа - основно в зъболекарството и ортопедията.

Англичанинът Джери Лаутън разказва, че за зъбен имплант стоматолози в Англия са му искали сумата от 4,500 паунда. Освен това, в Обединеното кралство го предупредили, че лечението може да се проточи с месеци. В България за същата услуга зъболекарите са поискали 660 паунда и са обещали, че ще приключат с процедурите за по-малко от седмица.

Холивудската звезда Силвестър Сталоун също се е възползвал от услуги на стоматолог в София. През 2012 година той счупил зъб по време на снимките на филм в България и посетил зъболекар в страната. Той бил толкова доволен от стоматолога, че дори се върнал за следващи процедури.

Освен в стоматологията, България се слави и с добрата работа на ортопедите си. Смяна на бедрената става в България става в замяна на близо 5 000 паунда, докато в Обединеното кралство медицинската интервенция струва над 11 000 паунда.