Гери-Никол попари мечтите на младите социалисти, които се надяваха да пее за тях преди големия събор на БСП на Бузлуджа. Нашумялата певица първо прие да участва в събитието в Казанлък тази вечер, но после отказа.

Ден преди концерта баща й се обадил в централата на БСП и обяснил, че дъщеря му отказва участие, тъй като от общината във Варна предупредили тийнидола, че ако пее за социалистическата партия, ще я извадят от списъка на участниците в концерта за празника на морската столица, който е на 15 август, пише "Труд".

От "Позитано" 20 обясняват, че имат договор с певицата, а хонорарът й бил 3 500 лв. Сумата дори вече била приведена по сметката на Гери-Никол и сега ще се наложи идолът на родните тинейджъри да върне сумата и дори да плати неустойка заради отказа си.

Гери-Никол трябваше да пее тази вечер заедно с Дара пред представители на леви организации от шест балкански държави на площада в Казанлък. Събитието е част от програмата на традиционния ежегоден събор на социалистите на връх Бузлуджа.

В концерта ще вземе участие и Мариана Попова. Преди него ще има дискусия на тема "Младите хора на Балканите: Мисия: Оставаме". Форумът ще събере и младежи от Словения, Сърбия, Албания, Черна гора и Румъния. В срещата участие ще вземе и червеният лидер Корнелия Нинова.

В събота Горан Брегович и неговият оркестър ще са гвоздеят в програма на традиционния събор на БСП на Бузлуджа. За да зарадва симпатизантите си с култовия изпълнител столетницата е броила почти 20 000 лв. за хонорара му от държавната субсидия.