Мога да успокоя колегите от опозицията, че коалицията е достатъчно стабилна и осъзната. Това обяви премиерът Бойко Борисов след коалиционен съвет в Министерския съвет.

„Не заради властта, постовете и мястото в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос”, обяви премиерът.

Коалиционния съвет беше свикан след напрежение между партиите в Обединените патриоти, което днес прерасна с скандал между лидера на „Атака” Волен Сидерови Валентин Касабов от НФСБ в стаята на групата в парламента. Сидеров твърди, че е имало и физически сблъсък – Касабов го бутнал.

„Междуличностните отношения нямат значение. Благодаря на колегите, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили, или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция. Те сега са изгладени“, обяви премиерът.

Сега в тези 2 дни изяснихме доста въпроси, които преди това бяха разрешавани по неправилен начин, каза Сидеров.

Лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов също успокои опозицията, че правителството и мнозинство са стабилни.

„Искам да успокоя колегите от БСП, които се притесняваха, че ако се наложи да пада правителството, ще трябва да работят през август. Пожелавам им приятна почивка“, каза Каракачанов.

Източник: bTV