Карнобатското село Добриново се гордее със своята автобусна спирка. Много старание и часове труд вложиха кметът на селото Иван Линов и Андон Колев, за да предадат новия й облик. Спирката е като малко бижу на фона на пустия селски площад в центъра. Металното съоръжение е боядисано отвън и отвътре, подновен е и покривът. Цветовете са най-българските. Спирката грее в бяло, зелено и червено и спира погледите на всички. Забелязва се отдалеч и вече се е превърнала в нещо като символ на малкото селце, пише „Карнобатски глас“. С големи букви в черно е изписано името на селото.

Всичко е направено с много любов и специално за местните хора. Пейките са боядисани в бяло, поставени са и две маси. Може автобусът да идва само три пъти в седмицата до Добриново, но пък спирката е винаги пълна с хора. Млади и стари се събират, за да си поприказват, да изиграят някоя - друга игра карти, да пийнат по кафе или бира.

И човек, попаднал случайно в красивото и доста отдалечено от Карнобат селце, все ще си мисли, че има чакащи за автобуса, който за жалост не идва с дни. Но добриновци са свикнали със странното разписание, което вече години наред, не само на тях, а на голяма част от хората по селата, им дава право на достъп до града само в определи дни от седмицата. Шегуват се, че дори и боледуването трябва да е в унисон с разписанието - понеделник, сряда и петък.