След супер успешния проект за детска футболна школа „Звездичка” - Петър Алексиев застана зад ново начиние. Това е мъжкият отбор „Звезденбург”. Подробности за тима бяха представни днес в присъствието на треньорите и зам.-кмета по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян.

Петър Алексиев обяви, че „Звездичка” продължава да съществува, а мъжкият тим ще е перспектива за развитие на вече порасналите възпитаници на школата. По негови думи „Звезденбург” ще тренира и ще играе мачове в общинската база във Ветрен.

„На 24-ти юли е първата ни тренировка, на 26-ти втората, а а 28-ми имаме първа контролна среща с тима на Созопол. Преди да започне първенството ще играем контролни мачове с опоненти от „А” окръжна група”, заяви треньорът Павел Алексиев.

Основен акцент във визията на новия клуб е представителният отбор към 2022г. да бъде изграден изцяло от възпитаници на собствената футболна академия.

В самото начало на развитието си клубът ще тества различни перспективни състезатели, ще разчита на метни млади треньори, също така ще предостави възможност за състезателна реализация на футболисти от школите на „Нефтохимик” и „Черноморец”.