Борбата за живот на красивата Надежда Огойска, майка на две деца, трогна сърцата на бургазлии. Надежда е най-голямото дете на известната и изключително уважавана поетеса Маргарита Петкова, която снощи посети морския град не само като автор, но най-вече като майка, която има важна мисия. За животоспасяващото лечение на Надежда, която страда от рак, са необходими 78 000 британски лири. Сумата е непосилна и може да бъде събрана само чрез благотворителна кампания. Затова верни приятели на поетесата от Бургас събраха на една сцена Нона Йотова, Петър Антонов и Ирина Флорин , за да представят спектакъла по стихове на Маргарита Петкова и Добромир Банев: „Абсурдни времена”. Средствата от билетите за събитието, което се проведе в Крайморие, и продажбата на стихосбирката ще отидат за лечението на Надежда. Снощи Ирина Флорин също предостави бройки от новия си албум за каузата.





„Тази болест не избира и няма как човек да е готов за нея. Надежда е длъжна да се пребори и победи, защото ние сме ви длъжници – на всички вас, помогнали с добра дума, молитва и средства. Бъдете здрави и повярвайте, че доброто съществува”, каза Маргарита Петкова на публиката.



Инициативата бе подкрепена от Областна администрация Бургас, Община Бургас, Amaya Beach, където се състоя събитието, казино „RING”, издателство „Либра Скорп“, комуникационна група „Имидж Едвъртайзинг“, Галерия Поморие, БургасБус, ннформационен портал „НА БРЕГА“, информационен сайт „БУРГАСИНФО“ и др. Благотворителната кампания подкрепиха и Татяна Костадинова и д-р Васил Костадинов от Медицинска лаборатория „ЛИНА”. Те пожелаха на Маргарита Петкова сила и Надежда да победи болестта.


Ако и Вие искате да помогнете една майка да види как децата й порастват, можете да дарите средства на следната банкова сметка:

Банка: ДСК
IBAN: BG77STSA93000021658416
BIC: STSABGSF
Титуляр: Христина Огойска в полза на Надежда Огойска