Седеммесечният джак ръсел Майло почина в адски мъки буквално за минути, след като изяде малко парченце салам, оставено в градинка на ул. „Ради Боруков“ в Айтос. На полянката, намираща се близо до място, където играят и деца, са били пръснати няколко парченца от колбаса, очевидно напоен с отрова.

„Този човек, който ми отрови кучето, бял ден да не види, да му се връща и да изживее мъката, която изживях аз. Моят любомец умря пред очите ми“, каза потресен собственикът на Майло – Николай В. Според него Майло е станал жертва на опасния препарат „Ланат“, който е изключително силна отрова. „Всичко стана буквално за минути. Видях, че кученцето ми изяде нещо, то явно бързо усети, че нещо се случва и тръгна към мен. Веднага му отворих устата, но вече беше погълнал парчето. Започна да трепери, имаше пяна, жестока картина беше. Тръгнах да търся ветеринар, биха му инжекция, но явно вече беше късно. Почина за минути.“, разказа Николай пред БургасИНФО. По-скъсно потърсил на полянката други парчета салам. „Видях няколко, мравките, които бяха по тях, умряха за секунди“, каза младият мъж.

Той отглеждал Майло у дома си от декември миналата година и изключително много скърби за домашния си любимец.

Според жителите на Айтос това не е единственият случай на отровени кучета в града. Масово били избивани четириногите в дворовете на хората във вилната зона.

„Трябва ли дете да стане жертва на нечии комплекси, за да се обърне внимание на проблема?! Не е нормално в 21 век по улиците да се търкаля забранена отрова и всички да остават безучастни към това.“, смята Николай.