Огромната трагедия на пешеходната пътека на пътя от Созопол към Бургас, в района на село Атия, погуби един млад живот, пълен с мечти. Там на място остана завинаги на 16 години ученикът от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас Костадин Джардов. Жестоката катастрофа прекъсна мечти на един млад човек, пред който животът тепърва престоeше. Но там остана и бъдещето на още едно семейство – на шофьора на автомобила, блъснал момчето – Кирил Георгиев. Разяждан от чувство за вина за убитото момче, както и за болката на близките му, той 7 месеца не се показа публично.

Вчера, 21 юни, Георгиев чу своята присъда в Бургаския окръжен съд. Но се оказа, че не тя е тази, която е най-важната в случая. Най-същинското и човешко преживяване в кулоарите на съда беше именно срещата на шофора на Шевролета с бащата на загиналото момче – Апостол. Кирил Георгиев не успя да каже много пред медиите, но се обърна към бащата с: „Извинете“ и „Съжалявам“. Окръжният съд го осъди на 4 години лишаване от свобода ефективно. Присъдата подлежи на обжалване, но и подсъдимият все още не осъзнава нейната тежест.

Екип на БургасИНФО днес се срещна с Кирил Георгиев, като той разказа ексклузивно единствено пред нас за огромната болка, вина и тежест, които изпитва. Тази изповед поражда много въпроси и е урок не само за всеки шофьор и пешеходец, но и за всеки, който раздава присъди зад компютъра.

„Животът се обърна тотално. Не знам как да го опиша....Мислите....Състоянието....Не мога да говоря за сън....С медикаменти съм. Мислех си, че може да помогнат в началото. Аз, освен, че се укорявам за детето, че съм причинил катастрофата, но и се притеснявам, че неговото семейство изпитва огромна болка. Притеснявах се дали, явявайки се пред тях, няма да им причиня още по-голяма болка.“, каза пред БургасИНФО Кирил Георгиев. Докато разговаряхме очите му се пълнеха със сълзи.

Кой е Кирил Георгиев, коя е другата страна на една огромна трагедия, как се търпят разяждащата вина и ужаса, както и как се запаметяват завинаги думите: „Момчето си е отишло“ - ВИЖТЕ ТУК В БУРГАСИНФО!