„Създадохме шлейф от почитатели сред най-младите. На какво ги учим?! На рицарство, почтеност, кавалерство и преди всички уважение. Защото рицарската постъпка не е носенето на сабя и меч, а благородство, жест. Радвам се, че и Министерството на образованието, и на културата и пр., прозряха същността на това, което искаме да направим – да накараме децата на учат история, да разберат какво се крие зад названието рицарство- това са всички онези добре забравени, но съществуващи в съзнанието качества. Така децата трябва да бъдат стимулирани и развитието им да бъде именно по този начин”. Така генерал-майор (о.р.) акад.Румен Ралчев, член на Великия Магистрален Съвет на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, носител на Великия Кръст на Храма, Велик Приор I на Велик Приорат България очерта възловите постулати в тамлиерството, списани още преди 900 години, които обаче в пълна сила важат и за наши дни. (ОЩЕ ПО ТЕМАТА И СНИМКИ - МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК)

„Днес е доста модерно да се подпомагат бедстващи в България. Много от вас са ходили в домове за юноши, където има купища дрехи, развалящата се храна и т.н. Ние преценихме, че трябва да подпомогнем талантливи българчета, без оглед на тяхното вероизповедание”, каза Румен Ралчев. И подчерта отново нарастващата роля на Ордена на тамлиерите при прехвърлянето на мостове към други вероизповедания.

„Орденът работи в много от арабските страни, с краля на Йордания и в по-широк аспект във всички арабски държави и подпомагането на християни в беда”, каза още Великият Приор.