Тежка катастрофа с автобус е станала на 27-ми километър след "Траянови врата" преди Ихтиман. Според свидетели, автомобил е ударил автобус на "Юнион Ивкони", който се движел в посока София. В резултат на сблъсъка, автобусът се е преобърнал в канавката. Автобусът е тръгнал от Бургас, потвърдиха за БургасИНФО от местния офис на "Юнион Ивкони", но отказаха да съобщят колко са били пътниците вътре.

Изпратени са 11 линейки, от Елин Пелин, Ихтиман и София. Пострадалите ще бъдат транспортирани в болница "Света Анна" и в "Пирогов".

На мястото на инцидента е предприета организация от Пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно, съобщиха от МВР.

Става въпрос за катастрофа между автобус и лек автомобил. Екипите са на място. Има много пострадали. Опитваме се да освободим от автобуса хората, които са затиснати и да ги транспортираме към близките болници в София. Спряно е насрещното движение по магистрала „Тракия”, за да могат да стигнат линейките. По първоначална информация има около 20 пострадали”, заяви за NOVA главният секретар на МВР Младен Маринов.