4 пожарни летят към мол „Галерия Бургас“, най-бързата стигна за 5 минути. Вижте реакцията на бургаските огнеборци, за да няма трагедии като в Кемерово (СНИМКИ и ВИДЕО)

img

Четири противопожарни автомобила се отправиха днес към мол „Галерия Бургас“ като част от пожаро-техническо учение, чиято цел е да провери реакцията при пожар в търговския център след трагедиите в двата руски мола- Кемерово и Москва.

Четири екипа от 3 структури се включиха в учението, като първият пристигна за 5 минути, а последният за 9, въпреки ремонтите по улиците на града, каза главен инспектор Николай Николаев – началник на Първа противопожарна служба.

Учението се ръководеше лично от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас - комисар Васил Василев. „Целта е да се тренира взамиодействието между службите и персонала на мола, който се грижи за системите. Правят се непрекъснато проверки.“, каза той

Учението представляваше пожар в заведение, разположено в атриума на мол „Галерия“ и включваше евакуация на хора и гасене на пламъци.

В делнични дни в търговския център има 80 продавачи и 2000 посетители.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас