Мъртво вълнение и сняг изненадаха рибарите в селището Ченгене скеле край Бургас. Тъкмо им тръгна на попчета и малко карагьоз, и времето се застуди, съобщава "Труд". Ден преди Благовещение осъмнаха със сняг, а заради силния вятър се появи и мъртво вълнение.

“Седнали сме на мента и гледаме морето. Вълната е 2- 3 бала”, казаха пред “Труд” морските. По думите им ще хапнат от наловените предните дни попчета за празника и смятат, че студът по никое време не е страшен.

“Още утре може да дойде сафридът. Той къща и улица няма. Върви си по пътя, митарства и само иска да огрее слънцето. А това скоро ще стане”, допълват още морските, чиито мрежи и лодки са потегнати и чакат пролетта.

“На трапезата за Благовещение ще си направим чернокоп на скара, ще го извадим от фризера. Той ни е от есента, но ще посегнем към запасите, няма как. Като грейне слънцето идната сряда, ще пускаме мрежите незабавно, защото наближава 15- ти април, откогато започва забраната за попчета и калкан”, разказа Жельо Попов, рибар от селището.