Бургас влиза в лятното часово време с нова порция сняг. Морският град за втора поредна вечер и неколкократно за този месец, ще осъмне бял. Снегът се сипе на парцали отново в момента, натрупва, въпреки че това природно явление за града е рядкост дори в характерните зимни месеци.

Пролетта може да е бяла, но тя все пак настъпи преди дни и тази вечер местим часовниците. Въпреки усещането, че идва Коледа, а не Великден, стрелките отиват напред, а не назад с един час.

Смяната на часа тази година става в 03:00 ч. през нощта на 25 март, когато стрелките се местят на 4:00 часа, т.е. час напред.

Снежната пролет роди истински фолклор в социалните мрежи. „Пролетта не идва, защото чака да отслабна“, „Тихо се сипе пролетен сняг. Под снежен юрган е колата ми пак. Щъркел на двора ме гледа смутен и се надява на топло да влезе при мен“, както и още редица постове се родиха в тези объркани откъм сезонно-реална обстановка. Появиха се и снимки на плаж насред снежна покривка, както и на пясъчен човек за Коледа и на снежен – за Великден. Важното обаче е усмивките да не слизат от лицата ни!